Türkiye ve Ürdün Yükseköğretimde İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye ve Ürdün Arasında Yükseköğretim İş Birliği Anlaşması İmzalandı

TÜRKİYE ve Ürdün arasında yükseköğretimde iş birliğine odaklanan anlaşma metni imzalandı.

Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) gerçekleştirilen ‘Türkiye ve Ürdün Arasında Yükseköğretim Alanında İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı İmza Töreni’nde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Ürdün Haşimi Krallığı Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Azmi Mahafzah bir araya geldi. Özvar’ın yaptığı konuşmada, “2024 Şubat ayında Ürdün’e kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirmiştik ve yükseköğretim alanındaki ilişkilerimizi gözden geçirmiştik. Üniversiteler arasındaki iş birliğinin gelişmekte olduğunu görmek önemli. Yükseköğretim alanındaki iş birliğimizin daha ileri bir noktaya taşınması için gerekli adımları atmaya kararlıyız” dedi.

‘İŞ BİRLİĞİMİZİN ARTARAK SÜRDÜRÜLMESİNİ HEDEFLEMEKTEYİZ’

Üniversiteler arasındaki iş birliğinin geliştiğini belirten Özvar, “Yaşadığımız bölgenin kritik durumu nedeniyle ülkelerimiz arasındaki iş birliği her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Yükseköğretim alanındaki iş birliğimizin artarak sürdürülmesini hedefliyoruz. Yapay zeka, dijital dönüşüm, akıllı tarım ve sağlık teknolojileri alanlarındaki çalışmalarımız mevcut iş birliğimize ivme katacaktır” şeklinde konuştu.

Özvar, “Protokolün imzalanmasıyla, ülkelerimiz arasında tanıma ve denklikle ilgili konular çözüme kavuşturulacak. Akademik iş birliği güçlenecek ve öğrenci ve akademik hareketlilik artacak. Üniversiteler arasında değişim programları ve ortak bilimsel araştırmalar yapılacak. Bu iş birliği, sürdürülebilir ortaklıkların kurulması için stratejik bir adımdır” diye ekledi.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR ORTAKLIKLAR KURULMASI YÖNÜNDE STRATEJİK BİR ADIM’

Ürdün Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Azmi Mahafzah, mutabakatın akademik ve araştırma iş birliklerinin güçlendirilmesinde önemli bir adım olduğunu belirterek, “Uzun vadeli akademik iş birliklerini destekleyen bu belge, eğitim kalitesinin artırılmasında ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesinde kritik bir rol oynayacaktır” dedi.

Özvar ve Mahafzah, konuşmaların ardından iki ülke arasında iş birliği metinlerini imzaladı.

Related Posts

Basın Özgürlüğü İçin Dayanışma Çağrısı

Cem Kaytan, basın özgürlüğüne vurgu yaparak sansür uygulamalarına dikkat çekti.

Çanakkale’de 85  orman zarar gördü

Tekirdağ yangınında alevlerin sıçradığı Çanakkale’de 85 hektar orman zarar gördü

Doha Havalimanı skandalı: Zorla muayene davası

Doha Havalimanı’nda çıplak arama ve tacize maruz kalan beş Avustralyalı kadın, temyiz başvurusunun ardından Katar Havayolları’na dava açma hakkını kazandı.

Yangınlar yüreğimizi yakıyor ancak: Akdeniz ülkelerinde durum nasıl, AKP öncesi ve sonrası veriler ne anlatıyor

Türkiye 2021’den bu yana en ağır yangın döneminden geçiyor. Hemen hemen her gün başka bir kentte yangın çıkıyor. Peki Türkiye, Akdeniz ülkeleri arasında yangın sayısı ve yanan alan istatistiklerinde kaçıncı sırada, AKP öncesi ve sonrasının faturası nasıl…

Dünyaya ilham veren iki Türk: Elif Gülce Batğı ve Fatma Deniz Aydın

Eğitim dünyasının Nobel’i olarak kabul edilen “Küresel Öğretmen Ödülü”nün öğrenci ayağında bu yıl Türkiye’den iki genç dikkat çekti.

Zabıt katibi savcıymış gibi ‘takipsizlik’ verdi: 1190 yıl ceza isteniyor

Ankara Adliyesi’nde savcıların şifresiyle Ulusal Yargı Ağı Sistemi’ne girip soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi A.Y. ve 15 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi…