Yarış Atları İçin Dünya Standartlarında Sağlık Hizmetleri

Yarış Atlarına Özel Sağlık Hizmetleriyle Dikkat Çeken Ankara 75. Yıl Hipodromu

Yarış atları, sağlıklarını korumak ve performanslarını en üst seviyede tutmak için Türkiye Jokey Kulübüne (TJK) bağlı Ankara’daki 75. Yıl Hipodromu’nda bulunan at hastanesinde düzenli olarak ileri tıbbi imkanlarla kontrol ediliyor.

Hipodromda bulunan tam donanımlı hastanede safkan, İngiliz ve Arap atları gibi yaklaşık 1600 at, tedavi, ameliyat ve rutin sağlık kontrolleri için 6 veteriner hekim, 6 veteriner sağlık teknikeri, 4 memur, ikişer laborant, röntgen teknikeri ve nalbant tarafından bakıma alınıyor.

At hastanesi, dünya standartlarına uygun bir ameliyathaneyle donatılmış olup günde ortalama 4 cerrahi operasyon gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca dahiliye, ortopedi servisleri, tıbbi tahlil laboratuvarı, endoskopi ve ultrason odaları da atların hizmetine sunulmuştur.

Hastanede her gün yaklaşık 100 atın tedavi ve kontrolü yapılmakta olup, röntgen, acil müdahale birimi, radyoloji, yoğun bakım ve konsültasyon birimlerinin yanı sıra uyandırma odaları, eczane, ilaç deposu ve geniş kapsamlı bir laboratuvar da bulunmaktadır.

Yarış atları, kondisyonları, kas gelişimleri, solunum kapasiteleri ve dolaşım sistemleri gibi konularda düzenli olarak takip edilmekte ve sağlıkları titizlikle korunmaktadır. Ayrıca atların tendon, kas ve eklem sorunları için insanlarda da kullanılan trombositten zengin plazma (PRP) tedavisi de uygulanmaktadır.

Hastanenin Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Gözde Matyar, yarış atlarının en sık ortopedik sorunlarla karşılaşıldığını belirterek, atların sağlık kontrolleri ve muayeneleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Haberin Devamı İçin: Yarış Atları ve Sağlık Kontrolleri Hakkında Detaylı Bilgi

Related Posts

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir