Dolandırılanların yüzde 90’ından fazlası aynı tuzağa düşüyor: Önleminizi alın!
Yapay Zeka, Sahte E-postaları Tanınmaz Hale Getiriyor
Yapay zeka, uzmanların yeni raporlarına göre artık sahte e-postaları tanınmaz hale getiriyor. Dolandırıcılar için kolaylık sağlayan yapay zeka araçları, “hiper kişiselleştirilmiş e-postalar” oluşturarak kurbanları kandırmayı amaçlıyor.
Faaliyetlerinizi Analiz Edip Mesajları Kişiselleştiriyorlar
Financial Times’ın aktardığına göre yapay zeka botları, sosyal medya faaliyetlerini inceleyerek kullanıcıların ilgi alanlarını ve tepkilerini tahmin ediyor. Dolandırıcılar, bu bilgileri kullanarak sahte ancak inandırıcı e-postalar oluşturuyor ve kurbanlara gönderiyor.
Sigorta şirketi Beazley’in bilgi güvenliği sorumlusu Kristy Kelly, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dolandırıcılık yöntemleri her geçen gün daha kişisel hale geliyor. Yapay zeka sayesinde dolandırıcılar, insanlar hakkında büyük miktarda veri toplayarak daha hedefli saldırılar düzenleyebiliyor.” dedi.
Yapay Zeka Dolandırıcılara Kolaylık Sağlıyor
McAfee tarafından yapılan uyarılara göre, yapay zeka araçları sayesinde dolandırıcılar, güvenilir gözüken e-postalar ve mesajlar hazırlayabiliyor. Bu tür saldırıların sayısının ve karmaşıklığının artması bekleniyor.
ESET siber güvenlik danışmanı Jake Moore, Forbes’a verdiği demeçte, “Yapay zeka, dolandırıcıların sosyal mühendislik tekniklerini teknolojik bir boyuta taşımalarına olanak sağlıyor. İnsanlar çevrimiçi paylaştıkları bilgileri azaltmadıkça, bu tür saldırıları önlemek zorlaşacak.” şeklinde konuştu.
Yüzde 90’dan Fazlası Kullanıcı Böyle Avlandı
ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın verilerine göre, başarılı siber saldırıların yüzde 90’ından fazlası, sahte e-postalar aracılığıyla başlıyor. Özellikle bankalar veya güvenilir kurumlar gibi görünen mesajlar, kullanıcıları tuzağa düşürüyor.
Jake Moore’un uyarısı ise şu şekilde: “Ne kadar inandırıcı olursa olsun, yapay zeka saldırılarına karşı dikkatli olun. Para transferi yapmadan veya kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce iki kez düşünün.”.