Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

Doğa Felaketi Tarım Ürünlerini Olumsuz Etiledi

Türkiye’de mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişiklikleri, tarım sektörünü olumsuz etkiledi. Aniden bastıran kar yağışı, henüz tomurcuklanma sürecinde olan meyve ağaçlarını olumsuz etkiledi. Bu durum, çiftçileri olumsuz yönde etkilerken Türkiye’nin ithalat ve ihracat dengelerini de bozacaktır. Dengenin bozulmasıyla birlikte don vuran ürünlerin yurt dışından ithal edilmesi gerekecektir. Ayrıca, ihraç edilen ürün miktarında da azalma beklenmektedir.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Don Vuran Ürünler İçin Destek Sağlanmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, don felaketinin çoğunlukla elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, dut ve limon gibi meyveleri etkilediğini belirtti. Gürer, “Bu yıl don vuran ürünlerden verim almak mümkün görünmüyor. Henüz meyve vermeyen genç fidanların durumu ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır. Bu durumda zarar gören fidanlar ilerleyen dönemlerde de verimli olmayabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, erken ekimi yapılan patates, pancar ve lahana gibi sebzelerin de dondan zarar gördüğünü ifade etti.

Don Vuran Meyvelere Destek Sağlanırken, Sebzelere İlgili Desteğin Verilmediği Eleştirisi

Fiyatlara Henüz Yansımamış Durumda

Gürer, ürünlerde talebin yoğun olması durumunda iktidarın ithalat yapmaktan başka bir seçeneğinin olmadığını belirtti. “Bu durum, ihracatın azalacağı ve ithalatın artacağı anlamına gelmektedir. Bu da tüketicilere yüksek fiyatlarla ürün sunulacağı anlamına gelmektedir. Bu yıl elma ve kiraz gibi ürünlerde fiyat artışı beklenmektedir. Şu anda hala geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Ancak ağustos ayından sonra gıda enflasyonunda artışlar yaşanabilir. Zira hem ürünler azalacak hem de stoklar tükenmiş olacak. Donun etkisiyle fiyat artışları henüz gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Her iki kişiden biri tasarruf yapıyor: İlk sırada yastık altı nakit ve altın var

ING Türkiye, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf yapanların oranı yüzde 54 olurken tasarruf aracı tercihlerinde yüzde 31 oranla yastık altı altın ve nakit ilk sırada yer aldı.

Türk bankaları 2025 ilk çeyrek sonuçları: Komisyon gelirlerinde rekor artış!

Türk bankaları, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklamaya başladı. Üç büyük banka, kârlılıklarını artırırken, özellikle ücret ve komisyon gelirlerindeki yükseliş dikkat çekti. Bankalar, çeşitli bankacılık işlemlerine yaptığı zamlara da vurgu yaptı.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Çinli enerji devi Suudilerle anlaştı

Çinli enerji devi Sinopec, Suudi Aramco’nun birimiyle liman işletmeciliği ve ham petrol taşımacılığı gibi alanlarda 28,8 milyar yuan sermayeli ortak girişim kurmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir