Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT’tan Denizcilik Sektörüne Özel LRIT Sistemi

TÜRKSAT, LRIT Sistemi’nin 1000 deniz miline kadar kapsama alanı sunarak, limanlara gelen gemileri anlık olarak takip ettiğini duyurdu.

Türk bayraklı gemilerin konum, kimlik ve zaman bilgilerini dünyanın her yerine ileten sistem, deniz ticaretinin kritik rol oynadığı küresel ekonomide gemi trafiğinin doğru yönetilmesine büyük katkı sağlıyor. TÜRKSAT’ın yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde Türkiye’nin deniz güvenliğine önemli bir destek sunuyor. Bu sayede deniz kazalarının önlendiği, kaçakçılığın engellendiği ve deniz kirliliğiyle etkin bir şekilde mücadele edildiği belirtiliyor.

LRIT Sistemi, denizcilik sektörünün temel direği haline gelmiş durumda. Sistem, denizlerde güvenliği sağlamanın yanı sıra liman trafiğini de rahatlatıyor. Türkiye’nin denizcilik alanındaki güvenilir altyapısını daha da sağlamlaştıran sistem sayesinde, gemi izleme uygulamaları mobil ve tablet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

“Deniz Ticareti Artık Çok Daha Güvenli”

TÜRKSAT’ın geliştirdiği LRIT Sistemi, denizcilikle ilgili tüm bilgileri tek bir ağ üzerinde topluyor ve gemilere yanaşma ve yük bilgilerine dair bilgilendirme sürecini hızlandırıyor. Ayrıca, milli yazılım ve donanımıyla stratejik bir özellik taşıyan sistem, Türk arama kurtarma sahası içinde seyir halindeki gemileri anlık olarak izleyebiliyor. Deniz trafiğini kontrol altında tutan sistem, deniz kirliliği ile mücadele çalışmalarına da önemli bir destek sunuyor.

LRIT Sistemi, yenilenen altyapısıyla siber güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Güncellenen yazılım ve donanım yapısı sayesinde siber tehditlere karşı daha dirençli hale gelen sistem, Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından da tam not almayı başarıyor.

Related Posts

Her iki kişiden biri tasarruf yapıyor: İlk sırada yastık altı nakit ve altın var

ING Türkiye, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf yapanların oranı yüzde 54 olurken tasarruf aracı tercihlerinde yüzde 31 oranla yastık altı altın ve nakit ilk sırada yer aldı.

Türk bankaları 2025 ilk çeyrek sonuçları: Komisyon gelirlerinde rekor artış!

Türk bankaları, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklamaya başladı. Üç büyük banka, kârlılıklarını artırırken, özellikle ücret ve komisyon gelirlerindeki yükseliş dikkat çekti. Bankalar, çeşitli bankacılık işlemlerine yaptığı zamlara da vurgu yaptı.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Çinli enerji devi Suudilerle anlaştı

Çinli enerji devi Sinopec, Suudi Aramco’nun birimiyle liman işletmeciliği ve ham petrol taşımacılığı gibi alanlarda 28,8 milyar yuan sermayeli ortak girişim kurmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meyve ve sebzelerin üzerine kabus gibi çöken don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığına dikkat çekerek uyardı. Cumhuriyet’e konuşan Gürer, “İhracat azalacak ithalat artacak. Bu da tüketiciye daha yüksek fiyattan ürün gelecek demek. Bu yıl elmanın, kirazın yeni ürünlerinde fiyatı artar. Şu an hâlâ geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Bu yıl ağustostan sonra sonra gıda enflasyonunda bahçe ürünlerine ilişkin önemli artışlar oluşur. Çünkü ürün olmayacağı gibi stokta da ürün kalmayacak. Daha donun etkisiyle oluşan fiyat artışları gerçekleşmedi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir