Haniye’ye Tahran’da suikast! AK Partili Efkan Ala: Ortadoğu’da tesadüfler bile planlıdır

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtlıyor. Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da bir suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili konuşan Efkan Ala, “Haniye uğradığı saldırıyla şehit oldu. Edindiğim bilgilere göre havadan saldırı yapıldı. Saldırı gece 1-2 gibi yapıldı. Bu saldırı küresel bir kriz. Allah’tan rahmet diliyorum, cinayet şebekesini de şiddetle lanetliyorum. Türkiye Filistinli kardeşlerinin yanında olacaktır. Dün de Beyrut’a saldırı oldu ve Hizbullah’ın ikinci adamına suikast gerçekleştirdiler. Bir yandan içeride inanılmaz bir katliam gerçekleştiriliyor, çocuklar 1 yıldır öldürülüyor. Bir yandan insanlar yerinden yurdundan ediliyor. Hastaneler, okullar vuruluyor, sığınma kampları vuruluyor. Orayı acımasızca yok ediyor. Çocuk katili diye de gittiği yerlerde protesto ediliyor. Uluslararası mahkemeler de bunu teyit etti. Yüksek bir sesle oradaki zulü bütün dünya ifade ediyor. Uluslararası sistem harekete geçmiyor. Başta ABD olmak üzere büyük güçler bu katliamların arkasında duruyor.” dedi.

“TESADÜFLER BİLE PLANLI”

“Ortadoğu’da tesadüfler bile planlıdır.” diyen Efkan Ala, “Hiçbir şey kendiliğinden olmaz. Bu facianın alkışlanmasıdır, soykırımın alkışlanmasıdır. İnsanlığın yüz karasıdır. Aynı zamanda bir de çocuk katliamlarını örtbas etmek için krizi daha da yükseltiyor. İsrail güvenliği diyenlere sormak lazım, neden bu kadar savaşı yayıyor? Kendi bakanlarının yaptıkları açıklamalarda bunu İsrail’in yaptığı anlaşılıyor. Şu an 3 bakanı açıklama yaptı ve bunun doğru bir saldırı olduğunu, kendileri tarafından yapıldığını ima ettiler.” şeklinde konuştu.

“KİTLESEL SOYLIRIM YAPILIYOR”

Efkal Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu saldırının olduğu günlerde Türkiye’nin de önemli inisiyatif aldığı ateşkes görüşmeleri alınıyordu. Önemli mesafe alınmıştı. Haniye olumlu bakıyordu ve çaba sarf ediyordu ateşkes için. Aslında tek taraflı bir saldırı var. Bir işgalin ötesine geçti, kitlesel soykırım yapılıyor. Ateşkes müzakerelerinde önemli mesafe alınmışken ve en önemli aktörlerden biri Haniye iken bu saldırı yapılıyor. İslam dünyasındaki dağınıklık tahammül edilir gibi değil. Harekete geçirmek için cumhurbaşkanımız defalarca çağrı yaptı, toplantılar yapıldı. Filistin davasının hepimizin davası olduğunun altını çizdi. Bu kadar petrol gücü, nüfus dikkate alınınca ciddi bir iş birliği olsa cinayet şebekesi durdurulabilir. Bu gücü harekete geçirmek istiyoruz. İsrail’in oradaki etkisi de belirleyici olabiliyor. İnsanlığımızın yüklediği misyon ile bu devletleri harekete geçirmeye çalışıyoruz. İslam ülkeleri için de söylenecek çok şey var. Bunun cevabı veriliyor olsa bugün bu halde olmayız. Türkiye’nin tepkisinin yüzde 10’u gösterilse önemli mesafe alınırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir