Sakın birlikte yıkamayın, makineye zarar veriyor! Kiri birbirine karışıyor, sıcaklıkları bile farklı

Birçok kişiye göre zamandan ve elektrikten tasarruf edebilmek için pratik yöntemleri kullanır. Ancak uzmanlar bu pratik yöntemlerin çamaşır makinesine zarar verebileceğini belirtiyor. İşte birlikte yıkanan bazı çamaşırların makineye etkileri.

Yatak çarşaflarını düzgün yıkamanın yolu

Yaz aylarında yatak takımlarının daha sık yıkanması gerekebilir. Yatak çarşafları odada bulunan bakteri, toz, kiri toplar. Uzmanlara göre çarşaflar yaz aylarında haftada bir, soğuk havalarda ise haftada iki yıkanması gerektiğini söylüyor.

Yatak çamaşırları hangi sıcaklıkta yıkanmalı?

Bu noktada kumaşların türü çok önemlidir. Üretilen eşyaların paket ve etiket üzerindeki kullanma talimatına dikkat edilmeli. Kumaş pamuklu yatak çamaşırları 60 derece sıcaklıkta yıkanabilir. Ancak ipek, saten veya diğer hassas kumaş türleri için en mantıklı sıcaklık 40 derece olmalı.

Çamaşırları yıkamadan önce parlaklıklarını korumak için yatak takımını ters çevirmek mantıklı bir tercih olur. İyi havalandırılan bir oda veya balkonda kurutabilirsiniz.

Çamaşırlar neden birlikte yıkanmaz?

Mutfak havluları genellikle çevredeki yağ, yiyecek artığı ve bakteri gibi kirleticilerle kaplıdır. Ancak yatak çarşafları ter, toz ve deri hücreleri barındırır. Bu çamaşırların birlikte yıkanması kirlerin birbirine karışmasına neden olur.

Havlular genellikle daha kalın ve emici kumaşlardan yapılır. Ancak çarşaflar ince ve hassas olabilir. Havludaki liflerin çarşaflara yapışmasını önlemek istiyorsanız birlikte yıkamayın.

Mutfak havlularını yıkamanın tüyosu

Bu tür eşyalar normal eşyalardan daha fazla toz, yağ ve bakteriyi emebilir. O nedenle daha sık yıkamanız gerekebilir. Havluları yıkamadan önce lekeleri çıkarmak için önceden ıslatabilir, çamaşır makinesine atabilirsiniz.

Yatak çarşaflarını haftada bir veya iki defa yıkayabilirsiniz. Ancak mutfak havlularını her kullanımdan sonra temizlemeye özen gösterin. Mutfak havlularını 60 derecede, yatak çarşaflarını belirtilen sıcaklarda yıkamaya çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir