Venezuela, 7 ülkenin diplomatik personelini ‘derhal’ çekmesini istedi

Venezuela hükümeti, 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanı seçimleriyle ilgili açıklamalar yapan Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay’ın diplomatik personelini ülkeden “derhal” çekmesini talep etti.

Venezuela hükümeti, bu ülkelerin seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ülkenin iç işlerine müdahale anlamına geldiğini belirterek, bu konuda sert bir tepki gösterdi.

7 LATİN AMERİKA ÜLKESİ

Nicolas Maduro hükümeti, bu 7 Latin Amerika ülkesinin diplomatik temsilcilerini geri çekmesini talep ederken, Venezuela’nın kendi kaderini belirleme hakkına sahip olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Venezuela, barış ve birlikte yaşama ortamını tehdit eden tüm eylemlere karşı gerekli önlemleri almaya muktedirdir. Seçim sonuçlarını görmezden gelmeye çalışan bu açıklamaları en sert şekilde reddediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ÜLKELER SEÇİM SONUÇLARINI ŞAİBELİ BULMUŞTU

Bu ülkeler, Venezuela’daki seçim sonuçları hakkında derin endişelerini dile getirerek Amerikan Devletleri Örgütü’nü (OAS) “acil” toplantıya çağırmıştı.

Seçim Konseyi tarafından açıklanan sonuçlara göre, Maduro seçimlerde yüzde 51,20 oy oranı ile üçüncü kez devlet başkanı seçilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir