Yapay Zeka Pazarı 2030’da 1,81 Trilyon Dolar Olacak

Küresel Yapay Zeka Pazarı 2030’da 1,81 Trilyon Dolara Ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yapay zeka pazarının muazzam büyüme potansiyeline dikkat çekerek, 2025 yılında 500 milyar dolara, 2030 yılına kadar ise 1,81 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

İstanbul’da Devam Eden Avrasya Teknoloji Haftası Fuarları

İstanbul’da gerçekleşen Avrasya Teknoloji Haftası kapsamındaki 5. Mobilefest Teknoloji Fuarı & Konferansı ve 2. Agora Fintech Fuarı, büyük ilgi görüyor. Fuarlar, ExpoHIS organizasyonu ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, fuarın ikinci gününde yaptığı açılış konuşmasında, yapay zekanın etkileyici yükselişine vurgu yaparak, başarılı olmanın anahtarı olarak kod ve veri dillerini gösterdi.

Sayan, yapay zekanın artık bir yardımcı değil, başlı başına bir aktör olduğunu belirterek, farklı sektörlerde karar verme süreçlerinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Yapay Zeka Ekonomiler Üzerinde Etkili Olmaya Devam Ediyor

Sayan, yapay zekanın küresel pazarının 2025 yılı sonunda 500 milyar dolara, 2030 yılına kadar ise yüzde 40’a yakın birleşik büyüme oranıyla 1,81 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Yapay zekanın ekonomiye sağlayacağı katkının 2030’a kadar 15,7 trilyon dolar olması öngörülüyor. Bunun 6,6 trilyon doları iş gücündeki verimlilik artışından, 9,1 trilyon doları ise tüketici talebindeki yükselişten kaynaklanacak.

Hizmet İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer ise Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir paya sahip olan yazılım ve bilişim sektöründe büyüme hedeflerine değinerek, sektörün stratejik önemini vurguladı.

Yapay Zeka ve Teknolojinin Geleceği

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yapay zekanın dünya ekonomisine etkisinden bahsederek, teknolojik gelişmelerin hızla arttığını ve yapay zekanın önemli bir güç haline geldiğini belirtti.

Karagözoğlu, yerli teknolojilerin desteklenmesinin önemine değinerek, BTK olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Veri ihlallerinin ekonomiye olan zararına da değinen Karagözoğlu, siber güvenlik önlemlerinin zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdulkadir Günyol – Teknoloji

Related Posts

Samsung’dan bir modele daha One UI 7 güncellemesi!

Samsung, daha önce defalarca ertelenen One UI 7 güncellemesini uyumlu modellere dağıtmaya devam ediyor. Güney Koreli marka son olarak bir  telefonu için One UI 7 sürümünü yayınladı. Galaxy Z Fold 3 için One UI 7 güncellemesi yayında Android 15 …

Bir zamanların en popüler mobil oyunu geri döndü

Basit ve kolay oynanabilir yapısıyla bir dönemin en popüler oyunu haline gelen Flappy Bird’ün yeni sürümü Android telefonlar için yayınlandı.

Sony, taşınabilir ULT Field hoparlörlerini duyurdu!

Sony, taşınabilir ses sistemleri alanındaki ürün yelpazesini genişletiyor. Şirket, en yeni ULT ses teknolojisini barındıran Sony ULT Field 3 ve Sony ULT Field 5 hoparlör modellerini resmen duyurdu. Dayanıklılık, taşınabilirlik ve yüksek ses …

Geleceğin kaplanını besliyoruz; ehlileştirmezsek av olabiliriz

Bir köprünün çökmek üzere olma ihtimali yüzde 20 olsa, kimse o köprüden geçmeyi göze almazdı. Bir uçağın düşme ihtimalinin yüzde 20 olduğunu bilseydik, kimse o uçağa binmezdi. Fakat, yapay zeka gibi devrim niteliğindeki bir teknolojiyi, ona olan …

Telefonu için ölümden dönen acemi dağcının absürt hikayesi

Deneyimsiz bir dağcı, Fuji Dağı’nda kaybolduktan sonra kurtarıldı. Ancak birkaç gün sonra telefonunu almak için yeniden zirveye çıkmaya çalıştı ve ikinci kez yardım çağrısında bulunmak zorunda kaldı.

Xiaomi yeni USB çoklayıcısını satışa sunuyor

Hayatın her alanında var olmaya gayret gösteren Xiaomi, çevre birimleri arasında en popülerlerden olan USB çoklayıcılara da el atıyor. Firmanın kitle fonlama sürecini tamamlayan çoklayıcısı satışa sunuluyor.  Xiaomi 10-in-1 Type-C özellikleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir